4 «Ενοχλητικά» συμπτώματα της εγκυμοσύνης

Ξέρουμε ότι ο τίτλος του άρθρου είναι λίγο υπερβολικός. Άλλωστε διανύετε την ομορφότερη περίοδο της ζωής σας, τώρα που είστε έγκυος! Κάποια συμπτώματα όμως παραμένουν λιγάκι ενοχλητικά για τις περισσότερες από εσάς. Διαβάστε παρακάτω μερικά από αυτά:

1) Τα κιλά του μωρού σας, πιέζουν την κύστη σας και αυτό μπορεί να προκαλέσει μικρές «διαρροές» κάθε φορά που γελάτε ή που φτερνίζεστε. Χρησιμοποιήστε μια μικρή σερβιέτα, έχετε πάντοτε μαζί σας καθαρά εσώρουχα και προσπαθήστε να πηγαίνετε τουαλέτα όσο πιο συχνά μπορείτε.

2) Πολλές έγκυες αντιμετωπίζουν συμφόρηση στην μύτη τους και αυτό τους κάνει να ροχαλίζουν το βράδυ, καθώς αναπνέουν από το στόμα. Αερίστε καλά το δωμάτιο σας πριν πέσετε για ύπνο και Προμηθευτείτε φυσικό ορό ώστε να μπορέσετε αναπνεύσετε καλύτερα

3) Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ο οργανισμός μας παράγει υψηλά ποσοστά προγεστερόνης, μιας ορμόνης που εξασφαλίζει την χαλάρωση των μυών της μήτρας για την εμφύτευση του εμβρύου. Η προγεστερόνη είναι υπεύθυνη και για τα αέρια που αντιμετωπίζουν κάποιες έγκυες συνήθως τους πρώτους μήνες. Δεν χρειάζεται να νιώθετε άβολα, είναι μια απολύτως φυσιολογική διαδικασία. Προσπαθήστε απλά να τρώτε μικρά γεύματα και αποφύγετε τροφές που σας φουσκώνουν, πάντοτε συζητώντας το πρώτα με τον γιατρό σας.

4) Τέλος λόγω των ορμονών πολλές έγκυες ιδρώνουν συνεχώς. Προσπαθήστε να είστε σωστά ενυδατωμένη και να ντύνεστε ελαφριά και άνετα. Και ακόμη και εάν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι εσείς βάλτε μια μικρή βεντάλια στην τσάντα σας μαζί με μια ζακέτα. Χαλαρώστε και απολαύστε όλες αυτές τις μικρές χαριτωμένες ενοχλήσεις, σε λίγο καιρό θα τα θυμάστε αγκαλιά με το μωράκι σας και θα γελάτε!

Buzzer.gr

Σχολιάστε μέσω Facebook
[fbcomments]
Σχολιάστε με το disqus