Υπνωτισμός. Σας επηρεάζει;

 

Ο υπνωτισμός πολλές φορές αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από την κοινωνία και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι απάτη, παρόλο που η επιστημονική κοινότητα έχει ασχοληθεί αρκετά με το συγκεκριμένο θέμα.

Τα τελευταία χρόνια ο υπνωτισμός κερδίζει και πάλι το ενδιαφέρον του κόσμου μέσω του internet και υπάρχουν δεκάδες ιστοσελίδες, forum και βίντεο που σχολιάζουν και ερευνούν το κατά πόσο είναι πραγματικότητα.

Ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο βρήκαμε στο blog AsapScience και πιστεύουμε ότι θα σας αρέσει. Στο βίντεο εξηγείται με επιστημονικό τρόπο η διαδικασία του υπνωτισμού και περιγράφεται ως “μια κατάσταση του συνειδητού όπου επικεντρώνεται η προσοχή σε ένα αντικείμενο ή σκέψη, φιλτράροντας τις υπόλοιπες σκέψεις και επιτρέποντας την εξωτερική επιρροή σε εντολές και προτάσεις”. Μια κατάσταση παρόμοια με αυτή που όλοι μας βιώνουμε όταν επικεντρωνόμαστε σε μια σκέψη ή όταν με προσήλωση διαβάζουμε ένα βιβλίο ή παρακολουθούμε τηλεόραση.

Στο βίντεο που θα δείτε περιλαμβάνονται και μερικά απλά τεστ. Δείτε το και ανακαλύψτε το κατά πόσο σας επηρεάζει η ύπνωση.

Buzzer.gr

Σχολιάστε μέσω Facebook
Σχολιάστε με το disqus