Δείτε τον πιο εύκολο τρόπο για να καθαρίζετε τις βούρτσες των μαλλιών σας

Όλες μας έχουμε συνηθίσει να καθαρίζουμε τα πινέλα του μακιγιάζ μας, γιατί ξέρουμε πια πόσο πολύ επηρεάζουν την επιδερμίδα μας, και πως μεταφέρονται τα μικρόβια. Πόσες από εμάς όμως σκεφτόμαστε το ίδιο και για τις βούρτσες των μαλλιών μας;

Κάθε φορά που χτενιζόμαστε με την βούρτσα μας, πέρα από τις τρίχες, μαζεύει και διάφορα προϊόντα που μπορεί να έχουμε χρησιμοποιήσει την προηγούμενη μέρα στα μαλλιά μας, σκόνη, έλαια από το τριχωτό της κεφαλής κτλ. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν η βούρτσα μας είναι αρκετά βρώμικη, και αυτή η «βρωμιά» επηρεάζει την γενικότερη εικόνα και υγεία των μαλλιών μας.

Γι αυτό και οι ειδικοί προτείνουν να καθαρίζουμε τις βούρτσες μας, μια φορά την εβδομάδα! Ναι, καλά διαβάσατε! Εάν αυτό όμως σας φαίνεται υπερβολικό, δοκιμάστε για αρχή να προγραμματίσετε τον καθαρισμό της βούρτσας των μαλλιών σας έστω μια φορά τον μήνα.

Η διαδικασία είναι απλή:

Με μια μεγάλη βελόνα «ξεκολλήστε» τις τρίχες από την βούρτσα ώστε να είναι εύκολο να τις τραβήξετε και να τις απομακρύνεται όλες.

20160215-235145.jpg

Κατόπιν φτιάξτε ένα διάλυμα από νερό, λίγο σαμπουάν και λίγη σόδα και με μια οδοντόβουρτσα περάστε και τρίψτε καλά όλη την επιφάνεια της βούρτσας. Τέλος ξεπλύνετε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.

20160215-235153.jpg

Photo credit

Buzzer.gr

Σχολιάστε μέσω Facebook
Σχολιάστε με το disqus