Συμβουλές για να κάνετε shopping

 

To ότι είναι ένα πάθος, ένα βασανιστήριο ή ένας εθισμός, το shopping  δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη και υπάρχουν σημαντικοί παράγοντες για να εξετάσετε πριν “ξεχυθείτε” στα καταστήματα.

γυναικείο shopping

 

H twiggy κάνει shopping

 

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το shopping;

Το πρώτο και ίσως το πιο σημαντικό πράγμα είναι η διάθεση. Η ιδανική διάθεση για ένα χρήσιμο και ικανοποιητικό Shopping είναι μια κάποια ηρεμία καλυμμένη με μια δόση  αισιοδοξίας, όχι πάρα πολύ όμως. Μεταβαλλόμενες καταστάσεις του μυαλού μπορεί να είναι επικίνδυνες.Υπάρχουν και εκείνοι που  μπορεί να αγοράσουν  το μισό κατάστημα όταν είναι λυπημένοι, αλλά υπάρχουν και αυτοί που περιπλανιούνται απαθείς  δίχως να δοκιμάζουν τίποτα. Όμως όταν μια μέρα είναι πολύ χαρούμενοι αγοράζουν πράγματα που δεν φορούν ποτέ. Ανήκω σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία, αν δεν εμπνέομαι δεν μπορώ να πλησιάσω τα δοκιμαστήρια.Αν βρίσκεστε στη φάση”δεν θα αγοράσω τίποτα”, μην πιέζεστε αλλά χρησιμοποιήστε αυτή τη βόλτα ως έρευνα.Αργότερα θα ξανασκεφτήτε αυτό που σας έκανε εντύπωση

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ SHOPPING

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ SHOPPING

Το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα είναι η ενδυμασία σας. Πρέπει να είναι άνετη, αλλά μελετημένη για αυτό που θα πάτε να δοκιμάσετε. Πηγαίνετε με φούστα και κολάν αν θέτετε να αγοράσετε φούστα ή φόρεμα, και με παντελόνι και σωστά παπούτσια αν ψάχνετε για παπούτσια. Ξεχάστε τα πουκάμισα και τα πουλόβερ με ψηλό λαιμό.

Τα κουμπιά θα σας καθυστερήσουν και ο ψηλός λαιμός θα χαλάσει τα μαλλιά σας. Καλύτερα ένα βαμβακερό T-shirt ώστε να μην ιδρώνετε μέσα στο δοκιμαστήριο. Έχετε μαζί σας και ένα δεύτερο, σε περίπτωση που σας πέσει κάτω και γεμίσει σκόνες.Τα χρώματα των ρούχων που επιλέγετε είναι σημαντικά,εκτός κι αν ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο.

Καλύτερα να ψάξετε ουδέτερα χρώματα, πιθανόν αυτά που ταιριάζουν με την επιδερμίδα σας.Τα παπούτσια σας πρέπει να είναι άνετα. Αν πρέπει να δοκιμάσετε φούστες ή βραδινά φορέματα, να έχετε τη συνήθεια να παίρνετε μαζί σας στο δοκιμαστήριο και ένα ζευγάρι γόβες για να δείτε το αποτέλεσμα με και χωρίς τακούνια. Αν πηγαίνετε για να δοκιμάσετε παντελόνι, τα παπούτσια πρέπει να είναι στο ύψος με το οποίο σκέφτεστε να φορέσετε το παντελόνι, για να πάρετε το σωστό μήκος παντελονιού.

Ας περάσουμε τώρα στο πρόσωπο και στα μαλλιά. Πόσες από εσάς πηγαίνουν να κάνουν shopping Σάββατο πρωί με το πρόσωπο “τσαλακωμένο” από τον ύπνο και τα μαλλιά σας μπλεγμένα; Πολλές σκέφτονται ότι το πρόσωπο δεν μετράει αφού θα ντύσουμε το σώμα μας, όμως πώς μπορείτε να κρίνετε αμερόληπτα αν ένα γαλαζοπράσινο φόρεμα σας κολακεύει, όταν οι μαύροι κύκλοι είναι έντονοι και τα μαλλιά σας αναζητούν τον κομμωτή σας εδώ και ένα μήνα;  Προσπαθήστε λοιπόν να πάτε για shopping, τουλάχιστον στα όρια της ευπρέπειας, με ένα καλαίσθητο και ήπιο μακιγιάζ.

Διαβάστε περισσότερα στο: MODA VOICE

Σχολιάστε μέσω Facebook
Σχολιάστε με το disqus