Το σφουγγάρι της κουζίνας είναι 200000 φορές πιο βρώμικο απο την τουαλέτα σας. Τι πρέπει να κάνετε;

Ξέρω ότι θα κάνει μεγάλη εντύπωση στους περισσότερους από εσάς, αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι το σφουγγάρι της κουζίνας μας, είναι ίσως ότι πιο βρώμικο υπάρχει στο σπίτι. Για την ακρίβεια είναι 200000 φορές πιο βρώμικο απο το κάθισμα της τουαλέτας!

Σοκαριστικό σωστά;

Όχι τόσο, αν σκεφτείτε τα εξής: τα σφουγγάρια έχουν πολλές εσοχές και πτυχές οι οποίες κατά την χρήση γεμίζουν με βακτήρια, και μικροργανισμούς εάν στα παραπάνω προσθέσετε ότι οι περισσότεροι αφήνουν το σφουγγάρι της κουζίνας τους υγρό και απλά το ξεπλένουν αντί να το αποστερώνουν και να το αφήνουν να στεγνώσει καταλαβαίνετε ότι δημιουργείτε ένα «πάρτυ» μικροβίων!

Τι πρέπει να κάνετε;

– Για αρχή διαχωρaείστε το σφουγγάρι που πλένετε τα πιάτα σας, με το σφουγγάρι που θα έχετε για γενική χρήση όπως π.χ για να καθαρίσετε τον πάγκο της κουζίνας σας

– Προμηθευτείτε μια κρεμαστή θήκη για τα σφουγγάρια σας και μετά την χρήση αφήστε τα να στεγνώσουν. Το ξηρό περιβάλλον αποτρέπει την δημιουργία μικροβίων

– Ανάμεσα σε 2-3 χρήσεις αποστειρώστε τα σφουγγάρια σας σε διάλυμα χλωρίνης και αφήστε τα να στεγνώσουν. Χρησιμοποιήστε ένα μέρος χλωρίνη με 9 μέρη νερό και βυθίστε το σφουγγάρι σας για 5 λεπτά.

– Πετάξτε τα σφουγγάρια σας και αγοράστε καινούργια κάθε 3-6 εβδομάδες, ανάλογα με την χρήση

Buzzer.gr

Σχολιάστε μέσω Facebook
Σχολιάστε με το disqus